Reparation

Information om reparationer och service.

Hjälpmedelsanvändare

Reparationer

Utöver anpassning av hjälpmedel, utförs även reparation av trasiga hjälpmedel av verksamhetens servicetekniker. 

Sodexo hjälpmedelsservice har en stor och välutrustad verkstad i Sundbyberg (Hallonbergen), där du kan beställa tid för reparation. Normalt får du en tid inom ett par dagar. Vid akuta problem kan du ofta få en tid samma dag.

Vi kan även hjälpa till med att hämta in ditt hjälpmedel till vår verkstad och sedan köra hem det efter reparationen, detta kan ta några dagar extra. Har du hjälpmedel som är svåra att flytta på (t.ex sängar och lyftar), kan vårt mobila serviceteam hjälpa till med att reparera hjälpmedlet i ditt hem.

Boka tid för reparation
Hjälpmedelsanvändare
Bra att tänka på vid service
Hjälpmedelsanvändare

Besiktningar

Sodexo hjälpmedelsservice har behörighet att förutom reparationer även utföra alla typer av förebyggande underhåll (besiktningar). Det gäller främst sängar och lyftar. Vi besiktigar inte bara de hjälpmedel vi själva hyr ut, utan åtar oss gärna att besiktiga även kommunala och privata vårdgivares hjälpmedel.

Ditt eget ansvar

Som brukare av ett hjälpmedel har du själv ett ansvar för att sköta och förvara ditt hjälpmedel på bästa sätt. Det betyder t.ex att du förväntas hålla hjälpmedlet rent, däcken välpumpade och eventuella batterier välladdade. Har du behov av att komplettera eller byta ut ditt hjälpmedel, ska du kontakta din förskrivare för vidare diskussion.

Försäkring av hjälpmedel

Vid förskrivning av dyrare hjälpmedel bör försäkringsskyddet ses över då brukaren kan bli ersättningsskyldig om hjälpmedlet är blir skadat eller stulet.